PÄIJÄNTEEN KANSALLISPUISTO

Satoja hiekkarantoja ja upeita laguuneja

 Retkeile ja seikkaile hiekkarantojen ja ainutlaatuisten laguunien muodostamassa kauniissa Päijänteen kansallispuistossa. Se sijaitsee eteläisellä Päijänteellä ja siihen kuuluu viitisenkymmentä rakentamatonta saarta ja luotoa sekä osia asutuista saarista ja Pulkkilanharjusta. Päijänteen kansallispuiston sydän Kelvenne on Suomen suurimpia ja komeimpia viimeisimmän jääkauden muovaamia harjusaaria. Rantaviivaa saarilta löytyy yhteensä n. 80 km ja sinne onkin helppo rantautua veneellä nauttimaan luonnon kauneudesta retkeilyn merkeissä. Saarilta löytyy myös useita valmiita nuotio- ja telttapaikkoja, jotka helpottavat oleskelua.

Venetaksi

Venetaksimme tarjoaa nopean ja miellyttävän tilauskuljetuksen Lehmonkärki Resortista Kelventeelle, mahdollistaen vierailijoiden helpon pääsyn Päijänteen kansallispuiston upeisiin maisemiin. Voit sopia kuljetuksen ja noudon samalle tai eri päiville. Lähtösatamana toimii  Lehmonkärjen venesatama.

Venetaksin vakiovuorot:

Meno-paluu Kelventeen eteläpäähän (Kirkkosalmi)45 € / hlö
PäiväMenoPaluu
Perjantai11:00 ja 17:0017:30
Lauantai11:0011:30 ja 17:00

Meno-paluu Kelventeen eteläpäähän (Kirkkosalmi). Ennakkoilmottautuminen, maksuton peruutus 2 päivää ennen lähtöä. Vuoro ajetaan, mikäli sillä on vähintään 4 ilmoittautunutta. Ilmoitamme asiakkaille edellisenä päivänä, mikäli vuoro ei toteudu.

Kapasiteetti: 7 henkilöä + 1 reppu tai kevyt rinkka / matkustaja. Isoja varusteita, kuten retkituoleja ja -pöytiä ei kuljeteta. Max. kuorma henkilöt ja tavarat yht. 600kg.

Vesitaksin tilausajot:

Meno-paluu Kelventeen eteläpäähän (Kirkkosalmi)190 €
Meno Kelventeen eteläpäähän,
paluu Karhunkämmenestä
270 €
Meno-paluu Karhunkämmeneen350 €
Meno K:n eteläpäähän, paluu K:n pohjoispäästä370 €

Tilausajoja on mahdollista tilata maanantaista lauantaihin. Kapasiteetti: 7 henkilöä + 1 reppu tai kevyt rinkka / matkustaja. Isoja varusteita, kuten retkituoleja ja -pöytiä ei kuljeteta. Max. kuorma henkilöt ja tavarat yht. 600kg.

Kysy lisää ja varaa venetaksikuljetus myynnistämme.

Opastuspiste

Lehmonkärki Resort toimii Päijänteen kansallispuiston virallisena opastuspisteenä, tarjoten vierailijoilleen laadukasta tietoa ja ohjausta alueen upeista luontokohteista ja retkeilymahdollisuuksista. Opastuspisteemme toimii tärkeänä tietolähteenä niin paikallisille asukkaille kuin alueella vieraileville matkailijoille,
jotka haluavat tutustua Päijänteen kansallispuiston monipuoliseen tarjontaan ja suojelualueen merkitykseen.

Lehmonkärjen opastuspiste on osa sitoutumisestamme alueemme kestävän matkailun edistämiseen ja ympäristövastuullisuuteen. Pyrimme jakamaan tietoa ja ohjausta vierailijoille ympäristöystävällisistä retkeilykäytännöistä ja luonnon kunnioittamisesta, jotta jokainen vierailu Päijänteen kansallispuistossa olisi turvallinen ja ekologisesti kestävä kokemus. Salpausselkä Geopark sai UNESCO Global Geopark -statuksen vuonna 2022. Toimimme ylpeästi osana Salpausselkä Geoparkia, edistäen alueen geologista ja kulttuurillista perintöä.

Päijänteen kansallispuiston kartta

Viereiseen karttaan on merkitty Päijänteen kansallispuiston alue, opastuspisteet, pysäköinnit, vierassatamat, tulenteko- ja telttapaikat sekä kuivakäymälät tms. Ajankohtaiset tiedot löydät Luontoo.fi -sivuilta.