TARINAMME

YLI 50 VUODEN TARINA

Lehmonkärjen tarina juontaa juurensa syvälle Päijänteen rannalle, jossa kauniit järvimaisemat ja vehreä luonto ympäröivät idyllistä niemeä. Lehmonkärki tunnettiin jo menneinä vuosisatoina luonnonkauniina paikkana Päijänteen rannalla ja nimensä paikka on saanut villinä kasvaneista metsälehmuksista. Kylien kalastajat ja nuoret muistavat erityisesti Haavankallion, johon kokoonnuttiin viettämään aikaa. Vähä-Äiniön lahdella rakennettiin Päijänteen ensimmäinen höyrylaiva, S/S Suomi, vuonna 1856. Alueelta on myös löytynyt yksi Suomen vanhimmista rahakätköistä; viikinkien plootuja ja kultarahoja.

1960-luvun puolivälissä Aune ja Antti Yrjölällä oli visio siitä, että jonain päivänä ihmisillä olisi enemmän aikaa ja mahdollisuuksia viettää mukavia hetkiä Päijänteen rantamaisemissa. Vuosien varrella tila on kehittynyt ja laajentunut, ja vuosikymmenien aikana alkuperäisten mökkien tilalle on rakennettu huviloita, kokous- ja juhlatiloja sekä Saunamaailma. Lomanviettäjien lisäksi mukaan tulivat yritystilaisuudet, ruokapalvelut sekä oheisohjelmat.

Lehmonkärki on kasvanut vieraanvaraisuuden, luonnonläheisyyden ja laadukkaan palvelun symboliksi alueella. Sen tarina kertoo paikasta, jossa vierailijat voivat paeta arjen kiireitä ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä, mutta samalla kokea monipuolisia aktiviteetteja ja palveluita, jotka tekevät vierailusta unohtumattoman.

Tarinan alkupisteellä seisoo vanha, perinteikäs Yrjölän tila, joka on toiminut maatilana ja perheen kotina. Tämän päivän Lehmonkärjessä vierailee noin 30 000 vierasta. Perheyritys kehittää palveluita jatkuvasti ja nykyään se tunnetaan Lehmonkärki Resortina – monipuolisena ja kansainvälisenä matkailukohteena, joka tarjoaa vierailleen unohtumattomia elämyksiä ja rentoutumisen hetkiä kauniissa ympäristössä. Lehmonkärjen tarina on tarina siitä, miten perinteitä ja nykyaikaa yhdistetään harmonisesti luoden tilan, jossa jokainen vieras tuntee itsensä tervetulleeksi ja missä luonto on keskeisessä roolissa. Se on tarina siitä, miten yksi paikka voi muodostua matkailijoiden suosikiksi tarjoamalla heille aitoja elämyksiä ja pysyviä muistoja.