KÄYTTÖOHJE ULKOPOREALLAS

Peseydythän ennen altaaseen menoa! 

 Allasvesi on sopivaa, kun lämpötila on 35 – 40 celsiusasteen välillä. (optimi 38 °C). Älä laske altaan kantta maahan. Kantta ei saa irrottaa, vaan tulee käyttää sen omaa kääntömekanismia. Veden laadun varmistamiseksi lisäämme altaaseen uima-allasklooria uima-allassuositusten mukaisesti. Huomioithan, että kloori saattaa aiheuttaa ihoreaktioita, kuten kutinaa tai ihottumaa, mikäli olet yliherkkä.

Huomioitavaa:

1. Varo altaan ohjauspaneelin päälle astumista!
2. Varo liukastumista altaassa, sinne mentäessä ja sieltä poistuttaessa.
3. Altaaseen ei saa viedä lasiesineitä, kuten juomalaseja. Myös terävät esineet, löylytuoksut, kotieläimet, uimalelut ym. ylimääräiset tavarat ovat kiellettyjä.
4. Alkoholin nauttiminen kohtuudella on sallittua, mutta yhdessä kuuman kylvyn kanssa se ei ole terveellistä.
5. Ruokailu altaassa on kielletty!
6. Altaaseen ei saa hyppiä eikä siellä saa sukeltaa!
7. Altaan veden juominen on ehdottomasti kielletty!
8. Lasten tulee olla altaassa aina aikuisen valvonnan alaisina. Alle 3-vuotiaiden oleskelu altaassa ei ole suositeltavaa.
9. Mikäli sinulla on todettu vakava sairaus, sydänvika tai olet raskaana, ei altaaseen meneminen ole suositeltavaa. Vältä pitkää yhtäjaksoista oleskelua altaassa. (suositus 20 min kerrallaan) Poistu altaasta, jos sinulla on epämukava tai väsynyt olo.
10. Altaassa saa olla kerrallaan vain sen istumapaikkojen verran ihmisiä.
11. Altaan veden lämpötila nousee n. 2 °C/tunti. Allas ei lämpene poretoiminnon ollessa päällä!
12. Allas tulee suojata termoskannella kylpemisen jälkeen, jotta vesi pysyy lämpimänä eikä allaskoneisto jäädy talvella. Näin estetään myös tuulen lennättämien roskien joutuminen altaaseen. Kannen päällä ei saa istua eikä kävellä!
13. Allasta ei saa tyhjentää. Altaan on oltava aina täynnä vettä, niin että altaan poresuuttimet ovat veden alla. Mikäli vettä on syrjäytynyt altaasta liiallisen ihmismäärän vuoksi, altaaseen tulee toimintahäiriö, jolloin vesi ei lämpene ja allas voi jäätyä ja vaurioitua. Kaikki tästä syystä johtuvat vauriot ovat asiakkaan vastuulla. Vesi kiertää normaalisti lämmittimen kautta, kun altaan pohjasta nousee kuplia.
14. Älä katkaise virtaa altaasta!
15. Älä aseta ulkoroihuja altaan lähelle tai terassille!
16. Musiikin soittaminen terassilla hillitysti on sallittua klo 22.00 asti. Musiikki ei kuitenkaan saa häiritä naapurimökkejä!

Jos altaan vesi tuntuu kylmältä, toimi näin:
Ota poretoiminto pois päältä
Peitä allas kannella
Anna altaan levätä muutama tunti

Tilaajalla on aina vastuu valvoa altaan oikeaa käyttöä sekä huolehtia vieraidensa turvallisuudesta käytön aikana!