HÄÄINFO

Usein kysytyt kysymykset hääjärjestelyistä

Millainen on hääjuhlien varauskalenterin tilanne?
Suosittelemme varaamaan juhlatilat häitä varten mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, sillä tilamme ovat suosittuja ja erityisesti kesähäät (touko-syyskuu) varataan jopa 2-3 vuotta etukäteen. Muina ajankohtina vapaita ajankohtia löytyy todennäköisemmin lyhyemmälläkin varoajalla. Tällä hetkellä myymme vuoden 2026 kesäkautta nopeaa tahtia. Vuoden 2025 kesäkaudelle löytyy hyvin tilaa juhlatila Omettaan. Vuosien 2024 ja 2025 kesäkaudet on täyteen myyty Villa Vellamoon ja Isohaapaan.

Pääseekö juhlatiloihin tutustumaan ennakkoon?
Ehdottomasti pääsee! Vierailuajankohta sovitaan hääkoordinaattorimme kanssa. Tutustumiskäynti ja Lehmonkärjen työntekijöiden tapaaminen on maksutonta.

Milloin juhlatiloja pääsee koristelemaan?
Juhlatilaan saapumisesta sovitaan erikseen Lehmonkärjen henkilökunnan kanssa. Koristelun aloitusaika riippuu ajankohdasta ja juhlatilasta.

Mitä koristelussa tulee ottaa huomioon?
Koristelussa pyydämme teitä huomioimaan, ettei juhlatilan rakenteisiin saa niitata, naulata, ruuvata eikä liimata mitään. Kiinnitys tapahtuu siimoilla, langoilla tai muilla kiinnitysvälineillä, joista ei jää jälkiä. Ilmastointiteipin käyttö on kiellettyä. 

Koristelussa pyydämme teitä myös ottamaan huomioon, ettei koristelugritterit eikä vastaavia silppuja (konfettipallot) ole sallittuja käyttää näiden aiheuttaman sotkun vuoksi.

Lisätietoa koristelusta saa laaditustamme kattavasta hääinfopaketista, jonka saa Lehmonkärjen hääkoordinaattorilta.

Voivatko juhlavieraat majoittua Lehmonkärjessä?
Kyllä, tarjoamme häävieraille mahdollisuuden majoittumiseen viihtyisissä huviloissamme (yhteensä 130 vuodepaikkaa). Pyydämme huomioimaan, että huvilat ovat viikkovuokrauksessa kesäisin viikoilla 25-31. Tällä aikavälillä lyhytaikaisempaa majoitusta on saatavissa ainoastaan rajoitetusti. Muina ajankohtina lyhyemmät vuokra-ajat onnistuvat isollekin vierasjoukolle.

Mihin hääpari voi majoittua?
Lehmonkärjessä on unohtumattomia paikkoja viettää hääyötä. Päijänteen ylle rakennettu Haasi Mirror House -peililasitalot tarjoaa täysin ainutlaatuisen mahdollisuuden hääyön viettoon.

Saako juhlatiloihin tuoda omia alkoholijuomia?
Villa Vellamo piha-alueineen on anniskelualuetta ja omien alkoholijuomien tuominen on kiellettyä. Anniskelu päättyy viimeistään klo 01:30 ja tilasta pitää poistua klo 02:00. Isohaavalle sekä Omettaan omien alkoholijuomien tuominen on sallittua.

Minkälainen äänentoisto juhlatiloissa on?
Villa Vellamo ja Isohaapa -juhlatiloissa on kokousäänentoisto taustamusiikin soittoa varten juhlaruokailun aikana. Lisäksi Villa Vellamossa on langaton mikrofoni puheita varten. Juhliin on mahdollista vuokrata kauttamme JBL kaiutin erilliseen hintaan (esim. Spotify-bileitä varten.)

Miten äänentoisto vihkimisen aikana hoituu?
Vihkitasanteella Villa Vellamossa ei ole äänentoistoa eli tämä tulisi hääparin puolesta (sähkö löytyy).

Mihin asti musiikkia saa soittaa?
Sisältä kantautuvan musiikin ei toivota ylittävän 45 desibelin rajaa klo 22:00 jälkeen. Sisätiloissa saa soittaa musiikkia tämän jälkeenkin, kunhan huomioidaan 45 desibelin raja. Samat desibelirajat ovat voimassa huviloillamme.

Siivotaanko juhlapaikka ennen juhlia?
Juhlatilat siivotaan lauantaiaamuna ennen juhlia Lehmonkärjen toimesta.

Kuka hoitaa loppusiivouksen?
Omat koristeet tulee olla häiden jälkeisenä päivänä kerättynä pois juhlatilasta (sis. piha-alueen). Juhlatila tulee olla siivottuna ja luovutuskunnossa sunnuntaina tiettyyn aikaan mennessä (tämä riippuu juhlatilasta).  Lisäksi huviloiden ympäristöstä tulisi olla kerättynä mahdolliset tölkit tms. pois häiden jälkeisenä päivänä. Huviloiden siivouksesta kerrotaan tarkemmin majoitusta koskevissa säännöissä ja huviloiden varaus- ja peruutusehdoissa.

Mikäli varauksen päättyessä juhlatilaa ei ole jätetty siistiksi, on Lehmonkärjellä oikeus periä siivouksesta tuntiperusteinen siivousmaksu.

Saako juhlatiloihin tuoda ulkopuolisen pitopalvelun?
Villa Vellamon  ruokatarjoiluista vastaa Lehmonkärjen oma catering. Isohaavalla järjestettäviin häihin catering-palvelut voivat tulla myös toiselta catering-yritykseltä, kun taas Ometta-juhlatilaan catering järjestetään ulkopuoliselta palveluntuottajalta. Omavalvontasäädösten vuoksi häävieraat eivät itse saa käyttää pääkeittiötä tai valmistaa ruokaa. Cateringista saa lisätietoja kattavasta hääinfopaketista.

Mitä hääbuffetiin sisältyy?
Suunnittelemme vuosittain uuden ajankohtaisista raaka-aineista koostuvan häämenun. Häämenussa on valittavananne alkuruokavaihtoehdoista seitsemän alkuruokaa, pääruoka erilaisilla lisukkeilla, leipälajitelma ja voi. Ruoka katetaan buffet-tyylisesti noutopöytään, ellei toisin ole sovittu. Tarkempia tietoa on mahdollista kysyä myynnistämme lehmonkarki@lehmonkarki.fi.

Saako buffetista ylijääneen ruoan mukaan?
Ylijäänyttä ruokaa ei omavalvontasäännösten saa säilyttää ja tämän vuoksi sitä ei saa mukaan.

Voiko juhlaan tuoda omia kakkuja tai leivonnaisia?
Hääkakun voi tilata ulkopuolisesta konditoriasta.  Hygienialakeihin nojaten kakku tulee tilata konditoriasta, yksityishenkilöiden tekemiä kakkuja ei ole mahdollista tarjota. Kakku tulee toimittaa juhlatilan keittiöön viimeistään muutamaa tuntia ennen hääkakun tarjoilua. Hääkakun voi tuoda edellisenä päivänä (perjantaina) keittiön kylmiöön. Huomioittehan, että kakku tulee olla koristeluna kakkua toimittaessa, Lehmonkärki ei vastaa ulkopuolisen yrityksen kakun koristelusta.

Kokoamista vaativissa kerroskakuissa tekijä kasaa ja nostaa kakun esille, jotta kakku saadaan pöytään sellaisena, kuin se on tilattu. Jos kakku on pieni, eikä vaadi kasaamista, voimme huolehtia sen esille laitosta. Tässä tapauksessa tarvitsemme kakun tekijältä tiedon kakun rakenteesta, jotta osaamme ohjeistaa vieraita kakun leikkaamisessa.

Otetaanko hääbuffassa huomioon erityisruokavaliot sekä allergiat?
Kyllä otetaan! Toivoisimme erityisruokavalioiden sekä allergioiden ilmoittamista Lehmonkärjen myyntipalveluun viimeistään kahta viikkoa ennen hääjuhlaa. Erityisruokavaliot sekä allergiat katetaan erilliseen buffet-noutopöytään.

Onko sunnuntaiaamulle mahdollista varata brunssi?
Sunnuntaiaamulle on myös mahdollista tilata runsas lähiruokabrunssi (minimihenkilömäärä on 20 hlöä). Kattausaikoja on kaksi: klo 10.-11.30 ja 10.30-12.00, joista hääpari voi valita mieleisensä.

Miten erikoisruokavaliot huomioidaan?
Huomioimme vieraiden mahdolliset erityisruokavaliot ja allergiat. Erityisruokavaliot ja allergiat ilmoitetaan hääparin toimesta viimeistään kahta viikkoa ennen hääjuhlaa.

Mitä juhlatilan tilavuokraan sisältyy?
Pääset tutustumaan tähän yksityiskohtaiseen kuvaukseen kattavan hääinfopaketin kautta.

Miten juhlat laskutetaan?
Käytämme laskutusperusteena viikkoa ennen tilaisuutta vahvistettua henkilömäärää. Laskutamme kaikki ruokajuomat eli alkumaljat, viinikaadot, viinikaatojen aikana tarjotut juomat ja avecit kulutuksen mukaan sekä juoma- ja drinkkilipuista ainoastaan käytetyt (koskee Villa Vellamoa).

Lasku juhlista lähetetään kokonaisuudessaan häätilaisuuden jälkeen sähköpostitse varaajalle. Maksuehtomme on 14 päivää netto, jollei muuta ole mainittu. Viivästyskorko on 10,5 %. Huvilamajoitukset laskutetaan etukäteen. Toivottaessa juhlatilasta voi suorittaa 500 euron varausmaksun, joka vähennetään loppulaskusta.

Löydänkö jostain lisätietoja hääjuhliin liittyen? 
Kyllä! Olemme luoneet Villa Vellamon, Isohaavan ja Ometan juhlatiloista hääinfot, jotka lähetämme mielellämme sähköpostitse. Yksityiskohtaisempaa tietoa juhlatilasta, käytänteistä, koristelusta, cateringista ja majoituksesta löytyy kattavasta hääinfopaketista.

Olen kiinnostunut järjestämään häät Lehmonkärjessä, miten otan yhteyttä?
Yhteyttä voi ottaa Juhlat ja Häät -sivun tarjouspyyntölomakkeen kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lehmonkarki@lehmonkarki.fi. Hääkoordinaattorimme vastaa yhteydenottopyyntöihin 1-3 arkipäivän kuluessa sähköpostitse.

Ideoita ja yhteistyökumppaneita

Nappaa upeat ideat koristeluihin, kukka-asetelmiin, valokuvaustaustoihin ja ohjelmakortteihin sosiaalisen median tileiltämme.