NÄHTÄVÄÄ JA KOETTAVAA 

Lähiseutu tarjoaa paljon elämyksiä


Lehmonkärki Resort tarjoaa täydellisen tukikohdan lähialueen tutkimiseen ja seikkailuihin. Sijaitsemme vain lyhyen matkan päässä monista upeista nähtävyyksistä ja aktiviteeteista, jotka ovat vaivattomasti saavutettavissa. Olipa intohimosi sitten luontoretkeilyyn, kulttuurin tutkimiseen tai aktiiviseen vapaa-aikaan, meiltä käsin pääset helposti nauttimaan kaikista näistä mahdollisuuksista. Lähiympäristömme tarjoaa upeita patikkareittejä, historiallisia kohteita ja vesiaktiviteetteja, joita voit tutkia omatoimisesti tai osallistua järjestetyille retkille. Lähde rohkeasti tutkimaan ja löytämään uusia kokemuksia Lehmonkärjen mukavasta tukikohdasta käsin!

PÄIJÄNTEEN

KANSALLIS-

PUISTO

Satoja hiekkarantoja ja upeita rantoja


Retkeile ja seikkaile hiekkarantojen ja ainutlaatuisten laguunien muodostamassa kauniissa Päijänteen kansallispuistossa. Se sijaitsee eteläisellä Päijänteellä ja siihen kuuluu viitisenkymmentä rakentamatonta saarta ja luotoa sekä osia asutuista saarista ja Pulkkilanharjusta. Päijänteen kansallispuiston sydän Kelvenne on Suomen suurimpia ja komeimpia viimeisimmän jääkauden muovaamia harjusaaria.

Venetaksimme tarjoaa nopean ja miellyttävän tilauskuljetuksen Lehmonkärki Resortista Kelventeelle, mahdollistaen vierailijoiden helpon pääsyn Päijänteen kansallispuiston upeisiin maisemiin.

TAPAHTUMAT

Kesä täynnä tapahtumia

Kesä on tapahtumien kulta-aikaa. Tutustu Lehmonkärki Resortin tapahtumiin sekä Asikkalan että lähikuntien tapahtumatarjontaan. Suosittelemme vilkaisemaan samalla myös Päijät-Hämeen tapahtumakalenteria.

VÄÄKSY

Ihastu idylliseen Vääksyyn

Asikkalan kuntakeskus Vääksy tarjoaa paljon mielenkiintoisia käyntikohteita ja ostosmahdollisuuksia. 

Vääksyssä et voi ohittaa Vanhan Vääksyn puutalotunnelmaa ihanine kahviloineen ja sisustuspuoteineen. Lauran kauppa on idyllinen sisustus- ja lahjatavaraputiikki, jossa on myös erinomainen leluosasto. Kannattaa myös pistäytyä Zoom Designilla, joka on laadukkaiden merkkibrändien lifestyle-ostospaikka. Kahviloita Vääksyssä riittää. Ranskalainen kyläkauppa tuo Vääksyyn tuulahduksen keskieurooppalaista tunnelmaa. Alakerrassa on ihastuttava kahvila, jossa myydään ranskalaisia herkkuja ja viinejä.  Yläkerran muoti-outletissa teet ihania löytöjä. Käymisen arvoisia ovat myös Viipurilaisen Kotileimomon myymälä-kahvila, Vääksynjoen varrella sijaitseva Wine&Cafe Jokiranta, jäätelöistään tunnettu Kanavan Helmi  ja tunnelmallinen Metsälinnan kahvila. Kanavan kotileipomo on erikoistunut gluteenittomien tuotteiden valmistukseen.

Päijännetalossa pääset tutustumaan  kalastuksen historiaan. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös Kanavan Panimon myymälä-putiikki. Vesimylly- ja sähkövoimalaitosmuseo sijaitsee vanhan Vääksynjoen partaalla. Museossa pääset tutustumaan entisaikojen tärkeään elinkeinoon, viljan jauhatukseen. Keäisin myllyn pihalla järjestetään suosittuja lauluiltoja. Vääksyn Myllyn myllypuodista saat mukaasi tuoreet jauhot ja hiutaleet. Päijännetalon vieressä sijaitsee vuonna 1871 valmistunut Vääksyn kanava ja satama, jotka ovat Suomen vilkkaimpia. Uusrenessanssi-tyylisessä Danielson-Kalmarin huvilassa on kesäisin taidenäyttelyitä. Huvilaa kiertää kaunis puisto patsaineen. Huvilaa vastapäätä toimii kesäisin lasten liikennepuisto, jossa pääsee kokeilemaan polkuautoja ja pyöriä ja opettelemaan liikennesääntöjä.

ASIKKALAN KYLÄT

Maalaistunnelmaa Asikkalan kylissä

Asikkalassa on kolmetoista kylää, jotka tarjoavat aitoa maalaisidylliä ja ihania persoonallisia palveluita, kauppoja ja kahviloita. Kiertoajelu kyliin on mukava päivähojelma ja siihen saa helposti kulumaan koko päivän. Kiertoajelun voit tehdä autolla, moottoripyörällä tai polkupyörällä. Vuokraamme polkupyöriä vastaanotosta.

Eloisa Kalkkisten kylä sijaitsee Pohjois-Asikkalassa. Keskeltä Kalkkisten kylää löydät Pihamaan viini- ja puutarhatilan. Pihamaan viinit, siiderit, oluet ja erilaiset liköörit tuotetaan suureksi osaksi tilan omista raaka-aineista, ja ne kasvattavat jatkuvasti suosiotaan asiakkaiden keskuudessa. Kahvila ja tilamyymälä palvelevat kesäaikana. Manibaari on tunnettu pizzoistaan ja Lampisen kyläkaupasta saat kaiken tarvitsemasi. Vierailun arvoisia ovat myös Kalkkisten kanava ja Kalkkisten koski, joka on luonnonsuojelualuetta.

Urajärvi on itäisimpiä Asikkalan kylistä. Urajärven kartano on upea käyntikohde. Kartanossa ja kylällä on mahdollisuus osallistua opastetuille kävelykierroksille. Museokahvila Hugo ja Lily palvelee koko kesän. Häggin eläintäyttämön museo on persoonallinen käyntikohde, sanalla sanoen, keskellä metsää. Museo esittelee Suomen vanhimman eläintentäyttämön historiaa. Museon yhteydessä on myös pieni kahvila.

Vesivehmaan kylä on tunnettu lentokentästään. Lentokentän vieressä on tutustumisen arvoinen Päijät-Hämeen ilmailumuseo. Vesivehmaalla kannattaa myös piipahtaa Antin automuseolla, jossa on esillä noin 30 museorekisteröityä autoa sekä muutama moottoripyörä. Museo on auki sopimuksen mukaan. Sovi käynnistäsi Antti Vähälän kanssa, 040-555 9265.  Museon yhteydessä toimii myös käsityöpuoti. Vesivehmaalla sijaitsee tanssikansan suosima Jenkkapirtti, jossa pistetään jalalla koreasti kesäaikana sekä lauantaisin että torstaisin.

Kurhila-Hillilän kylä on läntisimpiä Asikkalan kylistä. Kylänraitilta aukeaa kaunis peltojen ja talojen täyttämä kulttuurimaisema Vesijärvelle. Ihastuttavan HilleRin-kahvilan vitriinistä löydät herkulliset itseleivotut tuotteet. Mattsonin luomumarjatilalta voit napata mukaasi tuoreet marjat matkalla naposteltavaksi ja Pellavatupa Joentorpalta on mahdollisuus ostaa pellavaisia käyttö- ja lahjaesineitä, sekä paikkakunnan käsityöläisten tuotteita. Pellavatuvalla on myös mahdollisuus tutustua Pellolta langaksi -havaintoesitykseen. Esitykset ennakkovarauksesta. 

GOLF

Lomaile golfaillen

Asikkalassa sijaitseva vuonna 2003 rakennettu 18-reikäinen Kanavagolf on 15 minuutin ajomatkan päässä Lehmonkärjestä.  Peliajan voit varata suoraan netin kautta.

Lyöntiharjoittelualueelle (range) pääset perheesi kanssa harjoittelemaan ilman green cardia maksamalla pelipoletin golfklubille. Par 3-kentälle voimme järjestää ryhmälle golftapahtuman, jossa kaikilla ei tarvitse olla green cardia.